Príprava domácich potravín

Zobrazuje sa všetkych 8 výsledkov

Orion Strojček na cestoviny 131501

32.99 


Mechanický ručný strojček na rezance rozváľa cesto v 6 možných hrúbkach plátov na max. šírku 15 cm. Vyvaľkané cesto potom krája v rôznych šírkach cestovín. Nastavenie šírky 2 až 6,5 mm (rezance, špagety).

Orion Zatvárač plechoviek oceľ mechanický

244.99 

Ručný mechanický zatvárač plechoviek pomôže uchovať pomocou varu (steriláciou) surové, dusené a pečené mäso. Plechovku po naplnení upevníte do zatvárača a uzavriete ju pomocou dvoch procesov upevňovania viečka na plechovku – otáčaním kľučky. Plechovky potom sterilujete v hrnci (lepšie 2x). Súčasťou výrobku je návod na zostavenie, nastavenie, používanie a recept.Vďaka zatváraču plechoviek si môžete pripraviť mäso vo vlastnej šťave na horšie časy. Mnohí si spomenú na klasické mäsovky, ktoré boli plné kvalitného domáceho mäsa a sosu. Ocenia ho nielen tí, ktorí sa doma venujú chovu hospodárskych zvierat, ale aj ľudia, ktorí bývajú na samote a do supermarketu to majú veľmi ďaleko. Navyše má domáce mäso inej kvality ako priemyselne vyrábané konzervy a lunchmeaty plné mäsového separátu.Konzervované mäso, paštéta, polievka aj kompót v konzerve vydržia v chladnom špajze či pivnici niekoľko rokov. Na rozdiel od zavarených pohárov tak do nich neprenikne svetlo, cestou na dovolenku, na výlete v štýle survivalu sa nerozbijú a neznehodnotia.Strojček je vyrobený z ocele s povrchovou úpravou (zinkovanie, práškový lak a černenie), podložky sú zo silónu PA6. Ochranu hornej časti pracovnej dosky, ktorá by mala mať hrúbku max. do 4 cm, zaistí guma.

ORION Strojček na vlasové rezance, 131504

24.99 


Strojček na polievkové rezance vám zjednoduší prípravu domácich rezancov do polievky. Nakrája pláty rezancového cesta na jemné polievkové rezančeky, na ktoré sme zvyknutí. Má praktickú veľkosť, jednoduché ručné ovládanie a je vyrobený z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. K podložke sa upevňuje pomocou skrutky.

Orion Plechovka pocín. zaváracia 0,5 kg, 6 ks

4.99 

Zásoby mäsa z domácej zabíjačky a od lokálnych chovateľov, lahodné domáce paštéty i kompótované ovocie je možné uskladniť v plechovke na horšie časy. Zaváraciu plechovku, doplnenú o viečko z nášho sortimentu, uzavriete pomocou ručného mechanického zatvárača. Pomôžu vám uchovať pomocou varu (steriláciou) surové, dusené a pečené mäso. Správne konzervované potraviny je možné skladovať až niekoľko rokov.Táto veľkosť je určená na zakonzervovanie 0,5 kg mäsa. Je vyrobená z pocínovaného plechu s vonkajším lakom a vo vnútri je biely epoxidový lak. Skladujte v suchu. Na otváranie plechoviek odporúčame otvárače s otočným rezacím mechanizmom, ktorý urobí pekný hladký rez.Dodávané bez viečka.

Orion Strojček na rezance Francesko

57.99 

Ručný mechanický strojček s nadstavcami na prípravu domácich cestovín. Sami si profesionálne vyrobíte cestoviny z domácich surovín. Strojček je celokovový, k pracovnej doske ho uchytíte pomocou kovovej skrutky. Ľahko a rýchlo ho zostavíte, pohodlne ho potom rozložíte a umyjete. Set obsahuje:

nadstavec na rozvaľkanie cesta – šírka rozvaľkaného cesta max. 150 mm, nastaviteľných 9 stupňov hrúbky cesta
dvojitý nadstavec na výrobu klasických slovenských polievkových rezancov (1 mm) a na výrobu širokých rezancov – lasagní (5 cm)
dvojitý nadstavec na výrobu špagiet (2 mm) a na výrobu širších rezancov – fetuciny (6,6 mm)
nadstavec na výrobu plnených raviol – mäsových, syrových, marmeládových či tvarohových obdĺžnikov (4,5 cm)
radielko na prípravu správnej šírky cesta pre výrobu raviol
radielko so 6 nadstavcami, s ktorým vytvoríte rovnomerné rôzne široké pruhy, či dvoma ťahmi rovnomerné štvorčeky, ale aj pomocou priloženého nadstavca ľahko vykrojíte rôzne veľké kolieska

Orion Sada na výrobu syra

6.99 

Výroba domáceho syra alebo tvarohu nie je žiadna veda. Na jeho výrobu je potrebné čerstvé mlieko, citrónová šťava, ocot, v prípade syra syridlo, soľ a šikovná plastová nádoba s cedníkom a silikónovým viečkom.Výborné tavené aj tvrdé syry, syry typu ricotta, domáca lučina alebo tvaroh s regulovaným obsahom soli a pridaných látok je možné vyrobiť v domácich podmienkach vďaka nádobe na jeho výrobu. Obsahuje okrúhlu odkvapkávaciu formu, cez ktorú sa oddelí srvátka od tzv. syrového zrna. Ľahkým presolením, stlačením, prípadne priebežným otáčaním vznikne lahodný syr či tvaroh kužeľového tvaru, na ktorom si pochutí celá rodina. Jednoduchá údržba, možnosť umývania v umývačke riadu.

Orion Viečko pocín. k plechovke pr. 11 cm 5 ks

10.99 

Zásoby mäsa z domácej zabíjačky, lahodnej domácej paštéty i kompótované ovocie je možné uskladniť v plechovke na horšie časy. Zaváracie plechovky, ktoré je možné kúpiť samostatne, uzavriete pomocou týchto viečok a ručného mechanického zatvárača. Pomôžu vám uchovať pomocou varu (steriláciou) surové, dusené a pečené mäso. Správne konzervované potraviny je možné skladovať až niekoľko rokov.
Domáce konzervy využijete aj pri výletoch mimo civilizácie a na dovolenke, cestou sa nerozbijú a nepodliehajú znehodnoteniu. Uchovávať takto možno nielen mäso, ktoré by v priehľadnom pohári mohlo zmeniť farbu, paštétu, silnú redukciu na polievku aj obľúbený kompót.Viečka sú vyrobené z pocínovaného plechu s vonkajším lakom a vo vnútri je biely epoxidový lak. Skladujte v suchu.

Orion Miska na klíčenie

8.99 

Miska s viečkom a sitkom je ideálna pre pohodlné klíčenie semien strukovín, obilnín, bylín i zeleniny – fazuľa, hrach, pohánka, šošovica, sója …Semienka namočte v miske na 24 hodín. Po uplynutí doby vylejte z nádoby vodu cez plastové sitko a semienka po sitku rozprestrite. Vložte sitko do misky s trochou vody, prikryte vekom s otvoreným otvorom a umiestnite na teplé miesto, ale nie na priame slnečné svetlo. Dvakrát denne semienka preplachujte, klíčky sa zbierajú cca 5. – 8. deň, podľa druhu semien.Pri procese klíčenia sa v semienku aktivujú enzýmy a až niekoľkonásobne v nich vzrastie obsah vitamínov, najmä B a C. Škroby sa premieňajú na cukry, bielkoviny sa štiepia na aminokyseliny a tuky na mastné kyseliny. Klíčky tiež obsahujú veľké množstvo železa a horčíka. Rastlinné klíčky konzumujte najlepšie surové, tak aby sa nezničili cenné živiny, ktoré sú v nich obsiahnuté. Klíčkami môžete posypať namazaný chlieb alebo ich zamiešať do šalátu. Ak chcete použiť klíčky v teplej kuchyni, pridávajte ich až po dokončení pokrmu. Výborne sa hodia napríklad do rizota, polievok a rozomleté ​​do rôznych nátierok.